29 Kasım 2013 Cuma

Ali İsmail Korkmaz dosyasında yeni skandal

"Güvensiz şehir" skandalı

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir ayağında 4'ü polis 8 kişi tarafından, gazdan kaçarken girdiği sokakta defalarca dövülmesi nedeniyle hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin dosyada yeni bir skandal daha yaşandı.

Eskişehir Valiliği ve savcılığının "Eskişehir güvenli değil" görüşü ve mahkemenin talebi doğrultusunda davayı Kayseri'ye nakleden Yargıtay'ın kararı tartışılırken bu tartışmaları boyutlandıracak bir karar daha verildi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tanıkların sanıklarla yüzleşeceği duruşmada dinlenmesi yerine güvenli bulunmayan Eskişehir'de dinlenmesine karar verdi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Korkmaz'ın ölümü hakkında görüntülerin de silindiği skandallarla dolu soruşturma sürecinden sonra valilik ve savcılıktan "Davanın burada görülmesi güvenli mi" diye sormuştu. Hem valilik hem savcılık Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir'de yoğun yaşandığı Ali İsmail Korkmaz'ın bu kentte ölümünden dolayı büyük tepki oluştuğu, marjinal grupların eylemler yaptığı gibi gerekçelerle Eskişehir'in güvenli olmayacağını belirterek, yargılamanın başka kentte yapılmasını istemişti. Mahkeme, bunun üzerine Adalet Bakanlığı'na başvurmuş bakanlığın da bu görüşü yerinde görerek dosyayı taşıdığı Yargıtay, davanın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar vermişti.



Bir garip talimat

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşması için 3 Şubat tarihini belirledi. Alınan bilgiye göre, mahkeme bununla birlikte Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı gönderdi. Yazıda davayla ilgili 24 tanığın Kayseri yerine güvenli bulunmayan Eskişehir'de ifade vermesi istendi. 6 Ocak 2014'te yani Kayseri'deki duruşmadan yaklaşık 1 ay önce tanıkların Eskişehir'de mahkemeye zorla getirilerek ifadesinin alınması talimatı verildi. Buna göre tanıklar güvenli bulunmayan Eskişehir'de sanıklar ise Kayseri'de ifade verecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder