13 Ocak 2014 Pazartesi




Fişleme haberi çıktı, bilgisayarlar gitti

Soruşturma önce hard disk önlemi

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Gaziantep Valiliği'nin, Gaziantep İslahiye'de üniversite öğrencilerinin siyasi görüşlerinin yanısıra özel yaşamlarının fişlendiğinin açığa çıkmasının ardından başlattığı soruşturmada henüz adım atılmadan, söz konusu fakültede "harekete geçildiği" açığa çıktı. İddiaya göre, haberin çıktığı gün, henüz valilik soruşturma başlattığını açıklamadan fakültedeki bilgisayarların hard diskleri değiştirdi, eski harddisklerden fişleme belgeleri silindi. Polisle ortak hareket ettiği öne sürülen bazı isimlerin talimatıyla dosyalardaki bazı bilgiler de temizlendi.




Milliyet'in açığa çıkarttığı fişleme skandalına ilişkin tartışmalar sürerken, haberin çıktığı gün yapılan açıklamayla olayla ilgili ellerinde bilgi bulunmadığını bildiren üniversitede hareketli saatlerin yaşandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, öğrencilerin ahlaki yönden takip edildiği, kimin kiminle el ele gezdiği, kimin kiminle oturduğu gibi bilgilerin yazıldığı fişlerde özellikle Kürt öğrencilere yönelik çalışma yapılması dikkati çekti. Bunun dışında ülkü ocaklarına giden öğrenciler de fişlendi.

Soruşturma öncesi temizlik

İddiaya göre, polis ve İslahiye'deki bazı fakülte yetkililerinin ortak hareket ettiği ve polisin öğrencilerin nerede olduğu, ne yaptığı gibi konularda üniversiteden de bilgi aldığına yönelik haberin gazetede çıktığı gün, henüz valilik soruşturma başlattığını duyurmadan, fakültedeki bilgisayarlarda temizlik yapıldı. Özellikle öğrenci dosyalarının tutulduğu bazı bilgisayarların hard diskleri yenileriyle değiştirilirken, eski harddisklerdeki fişler silindi. Fakülteden bazı yetkililer öğrencilerin dosyalarındaki bazı bilgileri de dosyalardan çıkarttı. Gizli biçimde yürütülen çalışmayla ilgili herhangi bir tutanak düzenlenmediği ancak harddisk temizliğini bilen bazı çevrelerin buna ilişkin tutanak tanzim ettiği ve soruşturma aşamasında müfettişlere bilgi verebileceği kaydedildi. Okulda, fişlemelerin nasıl ortaya çıktığına yönelik bir dizi araştırma da yapıldığı ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder