22 Temmuz 2013 Pazartesi

7 çocuk babasından erkek çocuğa tecavüz ve farklı bir savcı

Çocuğun istismar dramı

İşte istismarın etkilyeri

"Kötü rüyalar, sinirlenme, anlamama, korku"

Erkek çocuğa 3 yıl boyunca tecavüz etmiş

7 çocuk babası, çocuğa 3 yıl boyunca istismarda bulunmuş

Böyle savcılar da var

Eve baskın yaptırdı, delilleri topladı

"Eve geldi" diye rıza var demedi

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Son dönemde Türkiye geneline yayılan çocuğa yönelik cinsel istismar davalarına yenisi eklendi. Ardı ardına "istismar" haberlerinin geldiği Siirt'ten, bu kez de Kuran öğretmek için evine götürdüğü erkek çocuğa 3 yıl boyunca tehditle tecavüz eden 7 çocuk babası sanığın haberi geldi. Çocuğun detaylı ifadesi ile açığa çıkan olay sonunda savcı, benzer olaylardaki iddianame ve kararlardan farklı olarak sanığa herhangi bir indirim talebinde bulunmazken, çocuğun sanığın evine gitmesini de "rıza" saymadı. Çocuğun Adli Tıp raporunda ise istismarın etkilerini gösteren çarpıcı tespitler yer aldı. Kendisine ve ailesine kötülük yapılmasından korkan, sorulanları tekrarlanmadıkça anlamayan, zaman zaman aşırı sinirli, zaman zaman durgun olan çocuğa travma sonrası stres bozukluğu tanısı konulurken, rüyalarında bile kendisini kovalayan ve yakalamaya çalışan bir adamı gördüğü, belli sokaklardan hala geçemediği saptamaları sıralandı.



Türkiye'yi sarsan "istismar" olaylarından biri daha Siirt'te açığa çıkarıldı. Siirt Cumhuriyet Savcısı Ali Akın Doğuşlu'nun mayıs ayında hazırladığı iddianameye göre, olay 8 yaşından bu istismar edilen, 11 yaşındaki çocuğun polis merkezine gelmesiyle açığa çıktı. Psikolog ve kameraman eşliğinde ifadesi alınan çocuk, Ö. adlı kişiyi mahallenin camisinde gördüğünü, bu kişinin Kuran öğreteceğini belirterek kendisini evine götürdüğünü, evin tuvaletinde kalçasına sabun sürdükten sonra kendisine tecavüz ettiğini, kimse olmayan ıssız yerlerde kendisini öptüğünü, evine götürüp üzerine çıktığını, bağırdığında ağzını kapatarak kendisine küfür ettiğini anlattı. Ö.'nün ilk tecavüzden sonra permatik bıçak çıkartarak, kendisini tehdit ettiğini anlatan çocuk, Ö.'nün evini, tuvaletini, tecavüz sırasında kullandığı krem gibi eşyaları nereye koyduğunu detaylarıyla aktardı.

Savcı baskın yaptı

Bunun üzerine savcılık mahkemeden hemen karar çıkartarak eve baskın yaptı. Çocuğun tarif ettiği yerlerde tarif edilen bütün malzemelerin bulunması üzerine tutanak düzenlendi.

Muayene ettirdi, doğrulattı

Çocuk, cinsel organını zorla ağzına da soktuğunu söylediği Ö.'nün penisinin üzerinde bir leke gördüğünü de anlattı. Bunun üzerine savcılık, gözaltına aldırdığı Ö.'yü muayene ettirdi. Ö'nün penisinin üzerinde ameliyat izi bulunduğu anlaşıldı.

Yalanı tutmadı

Ö. ise ifadesinde çocuğu babası ile birlikte kaplıcada gördüğünü, çocuğun penisini burada görmüş olabileceğini anlattı. Bunun üzerine savcılık, çocuğun babasını çağırarak bu kaplıyaca gidip gitmediğini sordu. Babanın "hiç gitmedik" yanıtını vermesi üzerine savcılık, diğer kanıtlarla birleştirerek Ö.'yü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 7 çocuk babası Ö. tutuklandı.

Kıyafetleri inceletti

Savcılık, bununla da yetinmeyerek, çocuğun kıyafetlerini ve evdeki bazı minder ve yatakları "sıvı incelemesine" tabi tuttu. Çocuğun kıyafetinin üzerinden Ö.'nün meni kalıntıları çıktı. Çocuğun muayenesinde de anal yoldan zorlanmış olduğu tespit edildi.

"Rıza" demedi

Savcı Doğuşlu, hazırladığı iddianamede, çocuğun Ö.'nün evine rızasıyla gitmiş olmasına rağmen, benzer olaylardaki iddianame ve kararların aksine sanık için "rıza indirimi" istemedi. Sanığın 15 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını talep eden Doğuşlu, cinsel istismarda vücuda organ sokulması nedeniyle cezaların yarı oranında arttırılmasını da talep etti. Doğuşlu, Ö.'nün cezasında zincirleme suç, tendit ve hakaret nedeniyle de artırım uygulanmasını istedi.

İç burkan rapor

Çocuk için Adli Tıp'tan alınan rapor ise mağdur çocukların yaşadıklarını gözler önüne serdi. Raporda, "beden ve ruh sağlığının bozulduğu" tespiti yapılan çocuğun dramı da aktarıldı. Çocuğun 3 yıl boyunca sayısını bilmediği kez anal yoldan "penetrasyona" maruz kaldığı, kötü rüyalar gördüğü, kaçınma davranışlarının olduğu, olay yerinden geçmek istemediği, çabuk sinirlendiği, dalgın olduğu, sorular sık tekrarladıkça anlamadığı, ailesine ve kendisine kötü şeyler yapılacağından korktuğu, uykusunda bir adam tarafından kaçırıldığını gördüğü, durgun olduğu, sürekli önüne baktığı tespitleri yapılarak travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı vurgulandı. Raporda, Ö.'nün çocuğu jiletle tehdit edip, 'sen oros.. çocuğusun' diye hakaretlerde bulunarak, yüzüne tükürdüğü, erkek çocuk olmasının da ayrıca sıkıntılara yol açtığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder