12 Temmuz 2013 Cuma

Ali İsmail'i böyle öldürdüler, dosyasını böyle kararttılar

İnanılmaz rapor

Kafatası parçası, tıbbi atık sayılarak atıldı

İşyerlerinin kameralarının görüntüleri bile boş çıktı

Otel görüntülerinin 20 dakikası silindi

Kameranın vidaları aşınmış

Defalarca ayağa kalktı, defalarca dövdüler

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir ayağında kimliği belirsiz kişilerce dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'la ilgili bilirkişi raporundan, skandallar, dosya karartma girişimleri ve yürek yakan detaylar çıktı.

2 Haziran'da öldüresiye dövülen ve 38 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Korkmaz'ın dövülmesiyle ilgili savcılık talimatıyla bilirkişi incelemesi yapıldığı ortaya çıktı.

40 ayrı kamera

Bilirkişi, 40 ayrı kamera görüntüsünden 29'unda darp görüntüsünün olmadığını, görüntülerde kaçışmaların, biber gazlı müdahalelerin görüldüğünü bildirdi. Raporda, Beşik Otel, Numune Simit Fırını, Narin Kardeşler, Denizbank, Abaklı Ticaret, Elegan Otel, Öztürk Telefon ve Hilmi Usta Camii güvenlik kameralarında ise çok sayıda darp olayının görüldüğü belirtildi.

Polisin yanındaki beyzbol sopalı kişiler

Raporda, "Sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde jop, beyzbol sopası veya beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun Beşik Otel kameralarına yansıdığı" belirtildi.

Görüntü kayıp

Raporda, otelin geceyarısı başlayan kamera kaydında 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunamadığı vurgulandı. Raporda, görüntülerin silinmeyen kısımlarında görülenler şöyle anlatıldı:
"Elleri sopalı grubun saat 00.15 sıralarında sokak içerisinde bulunun bir grup eylemciyi sopalarla vurdukları ve elinde sopa olan bir şahsın eylemcinin önünü kestiği sopayla vurduğu, bunu gören diğer arkadaşlarının 00.16.08'de geleerk beraber sopalarla vurdukları, yine Beşik Otelin güvenlik kamerasına göre elinde gaz maskesi ve cop bulunan bir şahsın otelin içine girdiği, ellerinde sopa bulunan şahısların yine gaz maskeleri ve ellerinde sopalar ile yukarıda belirtilen güvenlik kamelarında grubun ellerinde sopalar ile gezindikleri, Denizbank güvenlik kameralarında yine ellerinde sopalar bulunun grubun 01.11 ila 01.32 arasında gezindikleri görülmüştür."

Kimlikleri yok

Raporda, Korkmaz'ı dövenlerin kimlikleri konusunda ise "Bu grubun gece 02.00 civarına kadar görüldükleri, Ali İsmail korkmaz'ı vuranların kamera görüntüsünün çözünürlüğünün düşük olması, olayın yaşandığı zamanın karanlık olması ve olayların yaşandığı yere uzak olmasından dolayı yaralama ve darp olaylarını yapanların yüzlerinin tam teşhis edilmesinin mümkün olmadığı" ifadeleri kullanıldı.

Ya bozuk ya boş

Raporda, Korkmaz'ın 01.28 ve 01.31'de iki kez yanındaki arkadaşıyla görüntüye girdiği, dövülmesine ilişkin görüntülerin ise bulunamadığı ifade edildi.
Raporda, Korkmaz'ın dövüldüğü saatlere denk geldiği tahmin edilen 18-20 dakikalık "bulunamayan görüntü" için "diskteki dosyaların zarar görmüş olması nedeniyle" açıklaması yapıldı.

Vidalarda aşınma

Raporda, "disk üzerindeki elektronik kart şaseye bağlayan vidaların yuvalarında aşınma görülmektedir. Bu da elektronik kartın herhangi bir sebeple (tamir ya da başka bir sebep olabilir) sökülmüş olma ihtimalini göstermektedir" denildi.
Raporda, bir hırdavat firması ile ekmek fırınının görüntü kayıtlarının boş çıktığı ve verilerin kurtarılamadığı vurgulandı.
Gizli tanık ise ifadesinde Korkmaz'ın fırının önünde dövüldüğünü ve kendisinin de fırının köşesinde beklediğini söyledi.

Stres attık

Gizli tanık, ifadesinde, gaz maskesi takan bir polisle yanındaki polisin Ali İsmail'i yakaladığını, ellerinde cop ve sopa bulunan 6 kişinin dövmeye başladığını, kendisinin olay yerindeki fırının köşesinde olayların yatışmasını beklemeye başladığını anlattı.

Kaldırıma oturdu, kendinden geçti

Ali İsmail'in kaldırımın kenarına çöktüğünü ve yüzüne alan darbeyle kendinden geçtiğini anlatan gizli tanık, dövenlerden birinin "İyi stres attık" dediğini anlattı.

Küfür ettiler

Ali İsmail'in kendisine gelmesi üzerine sopalılardan birinin küfrederek, "Sen hala burada mısın" dediğini anlatan gizli tanık, Ali İsmail'in karşılık vermesi üzerine yeniden saldırdıklarını ve kafasına ve beline 4-5 tekme vurduklarını anlattı.
Ali İsmail'in kaçmaya çalıştığı ancak yine gruptan birinin "Çevirin bunu" diye bağırması üzerine yeniden 4-5 kez sopalarla vurduklarını söyleyen tanık Ali ismail'in bu 3. saldırının ardından Asarcıklı Caddesine çıkarak kaçtığını söyledi.

Tıbbi atık

Korkmaz'ın otopsi raporunda, kafatasında çatlak olduğunun belirtilmemesi ise şaşkınlık yarattı. Amcasının oğlu Dönmez Korkmaz, "İlk müdahaleyi yapan asistan Sezer Bey, bize Ali İsmail'in kafasında 2 çatlak olduğunu söyledi. '2-3 gündür buradayız, bundan haberimiz yok' dediğimde 'Evet, maalesef doğru' dedi."
Otopsi sırasında da Korkmaz ailesinin avukatı Önder Öztürk, Korkmaz'ın ameliyat sırasında alınan beyin kafatası parçasında kırık ya da çatlak olup olmadığının tespiti için inceleme yapılmasını istedi. Ameliyatta bulunan Dr. Oğuzhan Dinç ise bu parçayı, tıbbi olarak kullanılmaması nedeniyle attıkları bilgisini verdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder