18 Haziran 2013 Salı

Adalet Bakanlığı, twitter için harekete geçti

Bürokratlara "inceleme" talimatı

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Adalet Bakanlığı, hükümetin Gezi Parkı protestolarının altyapısını oluşturmak için kullanıldığını iddia ettiği twitter ve facebook'un kullanımı konusunda yasal düzenleme yapmak için harekete geçti. Bakanlıktan, ilgili bürokratları, bu konudaki yasal boşluğun doldurulması için hazırlık yapılması talimatı verildi. Bürokratlar da dünyada bu tür düzenlemeler bulunup bulunmadığını, sınırların nasıl çizildiğini araştırmaya başladı.
Başbakan Recep TKayyip Erdoğan'ın "bela" olarak nitelendiği twitter'ın, Gezi Parkı protestolarının örgütlenmesinde "amaç dışı" kullanıldığını savunan hükümetten gelen mesajlar üzerine, Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, bürokratlara, bu konudaki yasal boşlukların saptanması ve bir yasal düzenleme için hazırlığa geçilmesi talimatı verdi.



Dünyadaki örnekler

Bürokratlar, bunun üzerine gelişmiş ülkelerde sosyal medyanın nasıl kullanıldığı, bu konuda yasal sınırlamalar olup olmadığını incelemeye aldı. İncelemeler sonunda, Bakanlar Kurulu'na bir rapor sunulacağı ve düzenleme yapılması talimatı verilmesi halinde çalışmalara başlanacağı bildirildi.
Gezi eylemleriyle ilgili twitter'dan mesaj atanlara yönelik İzmir ve Adana'da çok sayıda kullanıcı gözaltına alınmış, bu kişilerin twitleriyle ilgili "örgütlü suç" işlenip işlenmediği araştırması başlatılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder